bar stool seating

Populuxe Brewing

photoPopuluxespaceCopyrightVELOCIPEDEarchitectsinc2017.JPG

Tenant improvement for a microbrewery and taphouse in a 3600 ft2 existing building in Ballard.  A local favorite for its tasty brews, laid back atmosphere, and large beer garden.

Riffing on the owner's established mid century theme, VELOCIPEDE designed the service bar, seating and equipment layout, interior materials and lighting, and obtained their building permit.

Teku Tavern

photoTekuBarObliqueCopyrightVELOCIPEDEarchitectsinc2016.JPG

Tenant improvement for a new 4030 ft2 gourmet beer tavern in Seattle's South Lake Union neighborhood.  Brew connoisseurs love the choice of 50 draft taps and 27 doors of bottles, all carefully selected by the owners.  The tavern's namesake is a glass ideally shaped to appreciate the taste of quality beer.

VELOCIPEDE advised on selection of the tenant space, designed the seating layout, interior materials and colors, and lighting.  The focal element is the array of taps set in a copper lined recess, with menu screens above.  The bar top is a slab of black limba wood.

Davenport / Sharon remodel / addition

Built in 1909, this house was a modest 617 square feet per floor over a crawl space. After living in the home for 3 years, the homeowners were ready to add a guest bedroom/study and mud room, as well as dramatically rework the kitchen in a modern aesthetic.

A recycled steel beam allowed the downstairs to become one open great room. Two cooks can now easily prepare meals on the recycled Novustone countertops. New FSC certified custom cabinets by Kerf Design, Inc. feature exposed edges and colorful accents
A 10-person table is planned for dinner parties.

The existing house had no insulation at all for its first 100 years!  So we sealed air leaks and installed cellulose insulation throughout the lower level.  Inside, low toxic Yolo paint and recycled gypsum board were used throughout.  Topping the new addition is a planted roof to replace the garden lost beneath the addition footprint.  Certified Built Green 3 Star. 

Coomer kitchen

photoCoomerKitchenToDiningCopyrightVELOCIPEDEarchitectsinc2010.JPG

The kitchen and bath of this mid-century home was enlarged by demolishing a pantry and enclosing an unused back door landing. By removing the wall dividing the kitchen from dining we connected them both to the living room and to the western view of the mountains.

Countertops: Durat solid surface
Cabinets: maple veneer
Splash: recycled aluminum tiles
Flooring: cleft Montauk black slate