Retail

Kingston Mill

renderingKingstonMillFacadeCopyrightVELOCIPEDEarchitectsinc2018.jpg

Design for the adaptive reuse of an old lumber yard with a classic industrial building form. The open floor plan concept blends the restaurant and retail tenant spaces with common areas to create a vibrant scene characteristic of indoor markets. This project is currently under construction. 

Populuxe Brewing

photoPopuluxespaceCopyrightVELOCIPEDEarchitectsinc2017.JPG

Tenant improvement for a microbrewery and taphouse in a 3600 ft2 existing building in Ballard.  A local favorite for its tasty brews, laid back atmosphere, and large beer garden.

Riffing on the owner's established mid century theme, VELOCIPEDE designed the service bar, seating and equipment layout, interior materials and lighting, and obtained their building permit.

Teku Tavern

photoTekuBarObliqueCopyrightVELOCIPEDEarchitectsinc2016.JPG

Tenant improvement for a new 4030 ft2 gourmet beer tavern in Seattle's South Lake Union neighborhood.  Brew connoisseurs love the choice of 50 draft taps and 27 doors of bottles, all carefully selected by the owners.  The tavern's namesake is a glass ideally shaped to appreciate the taste of quality beer.

VELOCIPEDE advised on selection of the tenant space, designed the seating layout, interior materials and colors, and lighting.  The focal element is the array of taps set in a copper lined recess, with menu screens above.  The bar top is a slab of black limba wood.

Experience Momentum gym and clinic

photoExpMomInteriorFrontdesk3CopyrightVELOCIPEDEarchitectsinc2015.JPG

A combination of physical therapy clinic and fitness gym, this growing business sought a larger space and a stand alone building to increase its identity in Lynnwood WA.  VELOCIPEDE helped the client evaluate several properties before guiding them through the permit process at the location they bought, a former auto repair shop.

The tall ceilings and wide garage doors were features worth keeping, but otherwise we completely transformed the 10,000 ft2 space.  In the basement is a tranquil yoga room with bamboo flooring.  The clinic exam rooms each have a sliding barn type door, and the reception desk is finished with rough wood boards.  The overall aesthetic is natural and healthy rather than the glitz or industrial look found at most health clubs.