Keller remodel / addition

The owner of this house in Shoreline, WA, nearing retirement, wanted a home that she could grow old in. A straight-run stair was designed to accommodate a future chair lift for accessibility to the upper floor as the owner ages, and bathrooms are provided with blocking for future grab bars.  The living/dining room, office and master bedroom were all oriented toward the back yard to the east. A crafts room on the south end of the second floor takes advantage of windows on three sides.

The existing foundation and garage were retained for this project and the new house was built above and around them.  The ReStore was brought in for a full deconstruction so the home achieved a 76% job site recycling rate.  Energy efficiency was achieved by super insulating walls and roof, new radiant floor heating, and a heat recovery ventilator.  Certified Built Green 5-star, the third ever 5 Star remodel/addition.