PCC Natural Market - Fremont

Grocery store tenant improvement in ground floor of new mixed use building, 19541 ft2, in Fremont neighborhood of Seattle.  The new building offers a south facing patio, which functions as outdoor seating for PCC's deli. In addition to serving as a popular lunch spot, the rain canopy is comprised of photovoltaic panels that generate electricity from the sun. They are the first use of PV on a commercial business in Seattle.

The store's eco-friendly highlights include energy efficient fluorescent lighting, recycled structural steel, refrigerant that does not harm the ozone layer, and even an elevator that operates using biodegradable canola oil.  Special solar reflective glass installed at the south and west reduce by 50% unwanted solar heat gain that could wilt lettuce and unduly burden the air conditioning system.