Built-e.com office

A startup web business wanted to improve their 3000 s.f. office in a former factory building.  Sustainable design is a primary concern for the client, so most of the existing construction was preserved in place or relocated and reused.

Demolished doors were assembled into screen dividers and new relite openings are glazed with historic window sash salvaged from a demolished downtown office building nearby.  All new fluorescent lighting provides glare free illumination for the web developers at 45% below the energy code, controlled throughout by occupancy sensors.

Flooring was upgraded to new cork in select rooms and an original fir floor was refinished with a clear sealer made from natural ingredients. Additional eco-materials include tile made from recycled glass, a reception desk of soybean and newspaper panels, low toxic paint throughout, and natural sisal area rugs.