Abrams remodel / addition

This 1962 house in the Magnolia neighborhood of Seattle was aging and dated, but occupied a terrific waterfront site and had good modern "bones." The existing 2-bedroom house was remodeled inside and out without adding any space. An existing guest house was demolished to make way for a new two car garage.

A new stair was cut into the center of the house, connecting the upstairs great room with the downstairs den. The stair was designed and crafted to make the treads appear to float.  New wenge cabinets and new stainless steel appliances updated the kitchen in its existing location. A new folding glass door opens the entire south wall of the kitchen to the entry courtyard in good weather.

In the master bedroom, the bed was reoriented to face the water view, with privacy afforded by new shoji panels when desired. The master bathroom was fitted with a two-person soaking tub, a glass shower stall, and slate flooring.